COVID-19 pandemian helpottaessa Tehtiksellä on täysi tohina päällä.

Tee vuorovaraus Tehtikselle https://www.tehtis.fi/varaus/Kohde/2-tehtis. Tiivistahtiseen futiskauteen on hyvä valmistautua lukemalla myös sääntömme https://www.tehtis.fi/8-uutiset/10-tehtiksen-kaeyttoeohjeita.

Toiminnassa kentällä tulee noudattaa kulloinkin voimassa olevia viranomaisten asettamia rajoituksia mm. ryhmäytymiseen liittyen, sekä huolehtia kukin osaltaan epidemian edellyttämästä ennaltaehkäisevästä toiminnasta.

Terveisin,

Markku Salminen
Valkeakosken Tehtis Oy

Epidemian aiheuttamasta poikkeustilanteesta ja tähän liittyvästä hallituksen 16.3.2020 tekemästä linjauksesta johtuen, Tehtikselle ei voi tällä hetkellä varata vuoroja 13.4.2020 saakka. Seuraamme tilannetta jatkuvasti ja päivitämme varausjärjestelmää tämän mukaisesti. Kaikki em. aikavälille aiemmin tehdyt varaukset ovat nyt peruttu eikä niistä tulla laskuttamaan käyttäjiä.

Poikkeustilanteen päättymiseen ja tiivistahtiseen futiskauteen on hyvä jo valmistautua lukemalla https://www.tehtis.fi/8-uutiset/10-tehtiksen-kaeyttoeohjeita.

Satunnaisia harrastajia kehotamme toimimaan alueella vastuullisesti noudattaen kenttäalueen sääntöjä, välttämään ryhmäytymistä ja noudattamaan THL:n ohjeistusta https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/ohjeita-kansalaisille-koronaviruksesta

Terveisin,

Markku Salminen
Valkeakosken Tehtis Oy

Tehtikselle FIFA QUALITY PRO- sertifikaatti 2019-2020

25.9.2019

FIFAn elokuussa tekemä sertifiointitestaus kentällä tuotti odotetun lopputuloksen ja erinomaisessa kunnossa olevalle kentällä myönnettiin FIFA QUALITY PRO- sertifikaatti 16.9.2020 saakka.

Markku Salminen
Valkeakosken Tehtis Oy

FIFA QUALITY PRO- sertifikaatti 2019-2020

 

11.3.2020

Futiskausi Tehtiksellä jatkuu talven yli keskeytymättä leudon sään ansiosta.

Sääolosuhteet on syytä kuitenkin huomioida ja pidättäytyä harjoittelusta olosuhteiden näin vaatiessa. Vuoro voidaan perua vielä juuri ennen tämän alkamista.

Tee varauksesi kentällä https://www.tehtis.fi/varaus. Muistathan myös lukea "käyttöohjeet" https://www.tehtis.fi/8-uutiset/10-tehtiksen-kaeyttoeohjeita

Tervetuloa Tehtikselle,

Markku Salminen
Valkeakosken Tehtis Oy

Tehtis haluaa edistää koskilaista jalkapalloa

2.2.2019

Viitaten viime aikoina käytyyn vilkkaaseen jalkapallokeskusteluun Valkeakosken Sanomissa ja sosiaalisessa mediassa, Valkeakosken Tehtis Oy haluaa oikaista muutamia esitettyjä tulkintoja. Tämä uutinen on julkaistu myös Valkeakosken Sanomien verkkolehdessä mielipiteenä 2.2.2019. 

Valkeakosken Tehtis Oy on itsenäinen, yksityisomisteinen ja omarahoitteinen paikallinen osakeyhtiö. Yhtiö perustettiin vuonna 2014 UPM:n myydessä Tehtaankentän rakennukset, rakennelmat, koneet ja laitteet sekä vuokratessaan 50 vuoden pituisella vuokrasopimuksella Tehtaankentän noin 4,5 hehtaarin maa-alueen joukolle koskilaisia yksityishenkilöitä.

Yhtiön tavoitteena oli varmistaa FC Hakan pelaaminen Suomen kauneimmaksi kiitellyllä stadionilla sekä edistää valkeakoskelaista jalkapalloilua. Yhtiö rakennutti perustamisvuonnaan kentälle FIFA- sertifioidun jalkapallonurmen, joka on mahdollistanut aiempaa pidemmän pelikauden, paremman käyttöasteen sekä kansalliset ja kansainväliset arvo-ottelut Valkeakoskella.

Tähän kenttäinvestointiin yhtiö sai isot avustukset AVI:lta ja Palloliitolta. Suurempi osa kuitenkin katettiin pankki- ja osakaslainoilla. Yhtiö on tehnyt erilaista yhteistyötä Valkeakosken kaupungin ja UPM:n kanssa, sekä toiminut yhteistyössä ja ostanut palveluita useilta paikallisilta yrityksiltä. Valkeakosken kaupungilta yhtiö sai vuonna 2015 kehittämistukea, jolla mahdollistettiin alueen toimintakykyinen siirtyminen UPM:ltä ja FC Hakalta yhtiön hallintaan.

Tehtaan kenttä on lämmitettävä ja siinä käytettävä lämpö tuotetaan 555kw enimmäisteholla toimivalla automaattisesti säätyvällä sähköisellä lämmönvaihtimella. Lämpö kenttään siirretään kilometrien pituisella putkistolla, joka jalkapallonurmen rakentamisen yhteydessä nostettiin hyvin lähelle kentän pintaa. Yhtiö on selvittänyt vastaavilla kentillä Suomessa tekniset vaatimukset lähes ympärivuotiseen käyttöön, selvityksen tulokset ovat rohkaisevia. Ilman ulkopuolista tukea yhtiöllä ei kuitenkaan valitettavasti ole rahallisia resursseja lämmitykseen, jonka kustannus on yhtiön arvion mukaan joka tapauksessa useita kymmeniä tuhansia euroja talvessa. Mekaaninen lumenpoisto on selvitysten mukaan osoittautunut huonoksi vaihtoehdoksi talvikunnossapitoon kentän käyttöiän, kunnon ja myös tästä seuraavien kustannusten näkökulmasta.

Viime vuodet yhtiön toiminta on perustunut yksinomaan vuokratuottoihin, alueen päävuokralaisena on FC Haka Oy. Valkeakosken Tennis Ry vuokraa ja hallinnoi alueella olevia tenniskenttiä. Yhtiö myös vuokraa kenttää muille käyttäjille, jotka tuovat tällä hetkellä noin kolmasosan alueen tuotoista. Vuokra kaikille alueen käyttäjille junioreista aikuisiin on yhtiön mission mukaisesti pyritty pitämään mahdollisimman alhaisena. Tehtis ei kuitenkaan pysy huippukuntoisena pelikenttänä valkeakoskelaisille ilman jatkuvaa talkootyötä. Yhtiön näkymä tulevaan on varovaisen luottavainen, tässä käyttöasteen positiivinen kehitys on avainasemassa.

Valkeakosken Tehtis Oy toimii koskilaisen futiksen puolesta ja vastaamme myös mielellämme kenttää koskeviin kysymyksiin. Tehtis on jatkossakin kenttäsääntöjen mukaisesti kuntalaisten käytössä ilman eri veloitusta niinä aikoina, kun kentällä ei ole varauksia.

Tervetuloa Tehtikselle keväällä 2019!

Markku Salminen
Valkeakosken Tehtis Oy

Lisää artikkeleita...

  1. Säännöt Tehtiksen käyttäjille