Tehtikselle FIFA QUALITY PRO- sertifikaatti 2019-2020

25.9.2019

FIFAn elokuussa tekemä sertifiointitestaus kentällä tuotti odotetun lopputuloksen ja erinomaisessa kunnossa olevalle kentällä myönnettiin FIFA QUALITY PRO- sertifikaatti 16.9.2020 saakka.

Markku Salminen
Valkeakosken Tehtis Oy

FIFA QUALITY PRO- sertifikaatti 2019-2020

 

Futiskausi 2019 käyntiin Tehtiksellä

 24.3.2019

Futiskausi 2019 käynnistyy Tehtiksellä kentän avautuessa käyttäjille maanantaina 25.3.2019.

Kuten aikaisempinakin keväinä, kentän sulaminen ei ole ollut tasaista ja varsinkin kentän reuna-alueilla saattaa olla vielä hieman jäätä. Tämä tulee ottaa huomioon kentän käytössä alkukevään aikana ja välttää jäästä johtuvat vaaratilanteet/riskit mm. harjoittelualuetta rajaamalla.

Kentältä löytyy edelleen tilaa harjoitteluun ja ottelutapahtumiin, nopeimmat syövät hitaat, tee varauksesi https://www.tehtis.fi/varaus. Muistathan myös "käyttöohjeet" https://www.tehtis.fi/8-uutiset/10-tehtiksen-kaeyttoeohjeita

Tervetuloa Tehtikselle,

Markku Salminen
Valkeakosken Tehtis Oy

Tehtiksen vuorot kaudelle 2019 varattavissa

Tehtiksen hinnasto kaudelle 2019 (1.3.2019 - 28.2.2020) päivittyy verkkosivuillemme lähiaikoina, kenttävuorot ovat varattavissa jo nyt.

Kaudelle 2019 jatkamme muuttumattomilla vuokrahinnoilla vuodesta 2018, ainoastaan valaistuksen osalta nostamme tätä hieman paremmin vastaamaan aiemmasta kohonnutta sähkön hintaa. Kestävän toiminnan varmistamiseksi Suomen Kauneimmalla stadionilla, meille on ensiarvoista pyrkiä kasvattamaan kentän käyttöastetta. Tästä syystä tarjoamme jatkossakin määräalennuksia, aiempaa kannustavammalla tavalla paljon kerralla vuoroja varaaville.

Useita vuoroja kerralla varaaville käyttäjille tarjoamme määräalennuksia tuntihintaan seuraavasti:

>25 vuoron varaus -5,0%
>50 vuoron varaus -7,5%
>75 vuoron varaus -15,0%
>100 vuoroa kerralla varaavalle -17,5%

Luovumme myös puolenkentän varausmahdollisuudesta, sillä varausjärjestelmämme ei tätä tue. Näitä vuoroja on varattu viime kausien aikana vain muutamia. Mikäli vuokraava joukkue haluaa jakaa kenttää toisen joukkueen kanssa, tästä on mahdollista sopia. Neuvottelemme mielellämme erilaisten turnaus-, ottelu- ja yleisötapahtumien osalta räätälöidyn hinnoittelun aiempien vuosien tapaan. Mikäli kenttää lämmitetään talvella 2019-202 varaamme oikeuden muuttaa talvikauden hinnoittelua.

Kevään 2019 kentän käyttöönoton aikataulu tarkentuu tulevien kuukausien aikana kevään edistyessä, mutta tavoitteenamme on avata kausi maaliskuun loppupuolella lumivaipan sulettua kentältä. Aiempien vuosien tapaan tulemme nopeuttamaan sulamista käytettävissä olevin kenttätoimittajan suosittelemin keinoin.  

Ota rohkeasti yhteyttä, tervetuloa Tehtikselle!

Markku Salminen
Valkeakosken Tehtis Oy
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
0400 786 860

Tehtis haluaa edistää koskilaista jalkapalloa

2.2.2019

Viitaten viime aikoina käytyyn vilkkaaseen jalkapallokeskusteluun Valkeakosken Sanomissa ja sosiaalisessa mediassa, Valkeakosken Tehtis Oy haluaa oikaista muutamia esitettyjä tulkintoja. Tämä uutinen on julkaistu myös Valkeakosken Sanomien verkkolehdessä mielipiteenä 2.2.2019. 

Valkeakosken Tehtis Oy on itsenäinen, yksityisomisteinen ja omarahoitteinen paikallinen osakeyhtiö. Yhtiö perustettiin vuonna 2014 UPM:n myydessä Tehtaankentän rakennukset, rakennelmat, koneet ja laitteet sekä vuokratessaan 50 vuoden pituisella vuokrasopimuksella Tehtaankentän noin 4,5 hehtaarin maa-alueen joukolle koskilaisia yksityishenkilöitä.

Yhtiön tavoitteena oli varmistaa FC Hakan pelaaminen Suomen kauneimmaksi kiitellyllä stadionilla sekä edistää valkeakoskelaista jalkapalloilua. Yhtiö rakennutti perustamisvuonnaan kentälle FIFA- sertifioidun jalkapallonurmen, joka on mahdollistanut aiempaa pidemmän pelikauden, paremman käyttöasteen sekä kansalliset ja kansainväliset arvo-ottelut Valkeakoskella.

Tähän kenttäinvestointiin yhtiö sai isot avustukset AVI:lta ja Palloliitolta. Suurempi osa kuitenkin katettiin pankki- ja osakaslainoilla. Yhtiö on tehnyt erilaista yhteistyötä Valkeakosken kaupungin ja UPM:n kanssa, sekä toiminut yhteistyössä ja ostanut palveluita useilta paikallisilta yrityksiltä. Valkeakosken kaupungilta yhtiö sai vuonna 2015 kehittämistukea, jolla mahdollistettiin alueen toimintakykyinen siirtyminen UPM:ltä ja FC Hakalta yhtiön hallintaan.

Tehtaan kenttä on lämmitettävä ja siinä käytettävä lämpö tuotetaan 555kw enimmäisteholla toimivalla automaattisesti säätyvällä sähköisellä lämmönvaihtimella. Lämpö kenttään siirretään kilometrien pituisella putkistolla, joka jalkapallonurmen rakentamisen yhteydessä nostettiin hyvin lähelle kentän pintaa. Yhtiö on selvittänyt vastaavilla kentillä Suomessa tekniset vaatimukset lähes ympärivuotiseen käyttöön, selvityksen tulokset ovat rohkaisevia. Ilman ulkopuolista tukea yhtiöllä ei kuitenkaan valitettavasti ole rahallisia resursseja lämmitykseen, jonka kustannus on yhtiön arvion mukaan joka tapauksessa useita kymmeniä tuhansia euroja talvessa. Mekaaninen lumenpoisto on selvitysten mukaan osoittautunut huonoksi vaihtoehdoksi talvikunnossapitoon kentän käyttöiän, kunnon ja myös tästä seuraavien kustannusten näkökulmasta.

Viime vuodet yhtiön toiminta on perustunut yksinomaan vuokratuottoihin, alueen päävuokralaisena on FC Haka Oy. Valkeakosken Tennis Ry vuokraa ja hallinnoi alueella olevia tenniskenttiä. Yhtiö myös vuokraa kenttää muille käyttäjille, jotka tuovat tällä hetkellä noin kolmasosan alueen tuotoista. Vuokra kaikille alueen käyttäjille junioreista aikuisiin on yhtiön mission mukaisesti pyritty pitämään mahdollisimman alhaisena. Tehtis ei kuitenkaan pysy huippukuntoisena pelikenttänä valkeakoskelaisille ilman jatkuvaa talkootyötä. Yhtiön näkymä tulevaan on varovaisen luottavainen, tässä käyttöasteen positiivinen kehitys on avainasemassa.

Valkeakosken Tehtis Oy toimii koskilaisen futiksen puolesta ja vastaamme myös mielellämme kenttää koskeviin kysymyksiin. Tehtis on jatkossakin kenttäsääntöjen mukaisesti kuntalaisten käytössä ilman eri veloitusta niinä aikoina, kun kentällä ei ole varauksia.

Tervetuloa Tehtikselle keväällä 2019!

Markku Salminen
Valkeakosken Tehtis Oy

Säännöt Tehtiksen käyttäjille

Tehtaankentän käyttö on edelleen lisääntynyt, alla käytännön ohjeistusta kenttäalueella toimintaan. Koska kentällä ei ole nimettyä kenttämestaria tai valvojaa, käyttäjät huolehtivat itsenäisesti toimistaan mm. alla olevien ohjeiden mukaisesti ja maalaisjärkeä noudattaen. Yhteisvastuullinen toiminta alueella on ensiarvoista, jotta mm. käyttömaksut pystytään pitämään maltillisina. Vastuu alueella toiminnasta on aina vuoron varanneella taholla.

1. Kenttävuoro ja siten kentän käyttöoikeus alkaa ja päättyy täsmälleen varattuun kellonaikaan. Tämä tulee huomioida harjoituksia ja ottelutapahtumia suunniteltaessa. Kenttävuoron päätyttyä, varauksen tehneen vastuulla on tarkistaa pukuhuone ja muut käytössä olleet tilat, sammuttaa valot sekä lukita ovet. Ottelutapahtuman päätyttyä, kulmaliput on kerättävä säilytykseen Kivikatsomon pukuhuonekäytävälle. Luonnollisesti mikäli kentällä alkaa ilman taukoa uusi vuoro, ko. vastuu koskee vain mahdollisia käytössä olleita lisätiloja kuten Puukeskuksen pukuhuoneita jne. Pääsääntönä tilat ja alue tulee aina jättää vuoron päätyttyä seuraavalle käyttäjälle vastaavaan tai parempaan kuntoon kuin vuoron alkaessa. 

2. Mikäli vuorot ovat peräkkäin ilman taukoa, vuorojen saumattoman vaihdon mahdollistamiseksi edellytetään kaikilta käyttäjiltä tarvittavaa joustoa. Ennen vuoron alkamista, alkulämmittelyyn on käytössä kentän tehtaan puoleisessa päädyssä oleva kenttäalueen ulkopuolinen alue mainosaidan ja päätyviivan välissä. Lämmittely tulee tapahtua aina edellistä vuoroa häiritsemättä, esimerkiksi pallojen karkaamista kentälle tai "päätyviivarikkoa" ei saa tapahtua.

3. Kivikatsomon pukukopin ja Puukeskuksen pukukoppien käytössä tulee olla tarvittaessa joustava, Puukeskuksen pukuhuoneet ovat käytössä vain erikseen sovittaessa harjoitusotteluiden ja otteluiden yhteydessä. Kivikatsomon pukukopille voidaan ajatella harjoitusvuorolla enintään 15 min käyttöoikeus ennen ja jälkeen kenttävuoron alkamisen/päättymisen.

4. Ottelutapahtumissa, ml. harjoitusottelut, tulee huomioida tarvittavat lämmittely ja loppuverryttely ajat varausta tehdessä. Ts. mikäli peli on suunniteltu alkavaksi klo 13:00, vuoron tulee alkaa esimerkiksi jo klo 12:30. Näin vältytään "törmäyksiltä" kenttävuorojen vaihdossa. Samoin tulee toimia vuoron päättymisen osalta.

5. Mikäli kentällä on satunnaisia harrastajia, jotka eivät ole varanneet vuoroa, nämä tulee pyytää poistumaan kentältä maksettujen vuorojen tieltä. Käytön ja käytäntöjen valvonta on käyttäjien vastuulla. Maksavat asiakkaamme ovat aina etuoikeutettuja kentän käyttöön. Toistuva, ohjattu tai isompien ryhmien harjoittelu ja pelailu kentällä ei ole sallittua ilman maksettua vuoroa, ikään katsomatta. Lisäksi kaikilla alueen käyttäjillä on oikeus pyytää ja tarvittaessa ohjata ystävällisen jämäkästi asiattomat henkilöt pois alueelta. Erityisesti asiaton oleskelu ja ajanvietto katsomoissa ei ole sallittua. Tällä tavoin ehkäistään tehokkaasti mm. vahinkoja ja alueella tapahtuvia ilkivaltatapauksia.

6. Mainosaitoihin kohdistuva tarkoituksellinen potkiminen on ehdottomasti kielletty, riippumatta esimerkiksi pelaajan iästä. Mainosaidat eivät kestä toistuvia iskuja. Kenttää tulee pyrkiä käyttämään kokonaisvaltaisesti, jotta tämän kuluminen olisi mahdollisimman tasaista koko kentän alueelta. Harjoituksia ei tule tästä syystä keskittää vain Päätykatsomon puolelle kenttää, vaan myös tehtaan puoleista päätyä tulee käyttää mm. laukaisuharjoituksiin.

7. Kulku kenttäalueelle autoilla tapahtuu Niementien puoleisesta sisäänkäynnistä tämän ollessa auki. Alueella ja tämän ympäristössä tulee ajaa erittäin hiljaa ja noudattaa äärimmäistä varovaisuutta. Pysäköinti on aina sallittua Niementien varressa olevalla merkityllä pysäköintialueella ja kenttäalueelle johtavalla kulkuväylällä. Mikäli tapahtumajärjestäjät eivät tätä estä, pysäköinti on sallittua kenttäalueella päätykatsomon takana, Puukeskuskatsomon tehtaan päädyssä olevalla alueelle sekä Kivikatsomon takana olevalla pysäköintialueella. Pysäköinti alueella ei saa vaarantaa turvallisuutta ja maalaisjärjen käyttö pysäköinnissä on suotavaa. Nurmikot ja muut vastaavat alueet eivät ole pysäköintiin tarkoitettuja ellei tätä erikseen opasteta. Pelastustiet Puukeskuskatsomon takana ja Kivikatsomon edessä tulee pitää vapaana autoista. Tehtaan puoleisen sisäänkäynnin käyttö on kielletty muilta kuin jalankulkijoilta ja pyöräilijöiltä. Pyörät tulee jättää aina kenttäalueen ulkopuolelle, riittävälle etäisyydelle ja paikkaan jossa nämä eivät estä muuta liikennettä. Mikäli alueella ei ole vapaata pysäköintitilaa, tulee autot jättää esimerkiksi Niementien varressa olevalle merkitylle pysäköintialueelle.

8. Mahdollisista rikkoontumisista ja vahingoista tulee viipymättä ilmoittaa kenttäyhtiölle, normaalista kulumisesta johtuvat rikkoontumiset mukaan lukien. Muistetaan myös laittaa aina roskat niin kenttäalueelta, vaihtokopeista, pukuhuoneista kuin kenttäalueen ulkopuoleltakin roskiksiin, myös mahdolliset muiden roskat omien lisäksi! Kaikkien käyttäjien tulee osaltaan valvoa kentän toimintoja ja tarvittaessa puuttua väärinkäytöksiin. Pidetään alue ehjänä ja siistinä!

9. Kenttäalueen valvonta ja turvallisuus erilaisten tapahtumien (harjoitukset, ottelut, turnaukset, jne.) vaatimuksien mukaisesti on aina käyttäjän vastuulla. Alueeseen kuuluvalla leikkikentällä tulee olla mahdollisuuksien mukaan nimetty valvoja tapahtumissa vaaratilanteiden ennaltaehkäisemiseksi. Kenttäyhtiölle tulee aina ilmoittaa rikkoontumisista tai muista huomatuista epäkohdista rakenteissa tai rakennuksissa alueella. 

10. Kenttäalueelle, mainosaitojen sisäpuolelle, on ehdottomasti kiellettyä viedä ruoka- (kuten makeiset, sipsit, jne.) tai juomatuotteita (kuten limonadit, mehut, jne.). Kielto ei luonnollisesti koske joukkueiden harjoittelun tai otteluiden yhteydessä käyttämiä juomia jne.

11. Tehtaankentän alueella on merkityt tupakointipaikat ja tupakointi näiden alueiden ulkopuolella on ehdottomasti kielletty. Samoin nuuskan käyttöä kenttäalueella tulee välttää. Nuuskan käytön osalta käyttökielto tullaan asettamaan koko kenttäalueelle, mikäli nuuskatyynyjä löytyy roskina kenttäalueelta. Alkoholituotteiden tarjoilu ja nauttiminen alueella on ehdottomasti kiellettyä pois lukien kentän anniskelualueilla tapahtuva toiminta jota hallinnoi FC Haka Oy.

12. Tehtiksen luonnonnurminen päätykenttä päätykatsomon takana on vapaassa käytössä kaikille halukkaille, ilman varauksia. Ensinnä paikalla olevalla on kentän käyttöoikeus, sopu sijaa antaa. Tekonurmikentälle on ehdottoman kiellettyä siirtyä luonnonnurmikentältä ilman perusteellista nappulakenkien puhdistusta.

13. Niementien puoleinen portti tulee aina lukita vuoron päätyttyä, mikäli kenttäalueelle ei jää muita käyttäjiä tai näiden ajoneuvoja. Tarvittaessa ilman varattua vuoroa alueella olevat harrastajat tulee pyytää siirtämään autot pois alueelta, jotta portti voidaan lukita. Erityisesti viimeisten kenttävuorojen jälkeen lukitseminen on erittäin tärkeää jotta alue on lukittuna aina yön yli.